Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Lehtisaaren koulun oppilaat ideoivat tulevaisuuden koulua teemaviikolla 2.-6.3.

Lehtisaaren koulun oppilaat ideoivat tulevaisuuden koulua teemaviikolla 2.-6.3.

Jyväskylän Lehtisaaren koulun 4.-9.-luokkalaiset valmistautuvat vuonna 2016 voimaan astuvaan uuteen opetussuunnitelmaan Hyvinvoinnin Aarrejahti –teemaviikon merkeissä ajalla 2.-6.3.2015.
–Halusimme ideoida oppilaiden kanssa tulevaisuuden koulumallia, jossa eri-ikäiset koululaiset aidosti kohtaavat koulussa ja koulun lähiympäristössä, kertoo rehtori Tarja Seppälä-Pänkäläinen Lehtisaaren koulusta.

Teemaviikolla koulu muuttuu mielikuvitusmaailmaksi, jossa ratkotaan koulumaailmaan liittyvien aiheiden ympärille laadittuja pelirasteja. Pääteemana toiminnallisella viikolla on koululaisen hyvinvointi ja sen edistäminen. Tehtävät on rakennettu pelilliseen muotoon ja koululaiset hyödyntävät tietotekniikkaa lisätiedon hakemiseen. Tablet-tietokoneet toimivat monivalintatehtävien vastausalustoina sekä reittikarttana rastilta toiselle. Peli rakentuu viikon aikana omalle nettisivulle, joka avautuu torstaina 5.3. osoitteessa: https://sites.google.com/site/morkkijahti.

Huoltajilla on mahdollisuus osallistua teemaviikon toimintaan vierailijoina tai liittyä ryhmien toimintaan rastitehtävien ratkaisemiseen oppilaiden rinnalla.

Teemaviikon suunnittelua on tehty yhteistyössä koululaisten ja opetushenkilöstön kesken. Teemaviikon taustalla on Aarrejahti-oppimiskokeilu, joka on osa Opetushallituksen Tulevaisuuden koulu-hanketta. Hankkeessa kartoitetaan muun muassa keinoja oppilaiden kouluviihtyvyyden ja motivaation parantamiseen.

Teemaviikon ideat uudesta opetussuunnitelmasta ja Säynätsalon 100-vuotisesta kouluhistoriasta

Tulevaisuuden koulun ideointiin on otettu juuret Säynätsalon saarien koulunpidon historiasta. Syksyllä 2015 tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Säynätsaloon saatiin ensimmäinen koulu.

-Juhlavuoden ja uudistuvan opetussuunnitelman kunniaksi haluamme murtaa perinteisen koulun rakenteita historiaan ja kehittää tulevaisuuden koulua oppijalähtöiseksi oppimisympäristöksi, kertoo Tarja Seppälä-Pänkäläinen.

Koulun 100-vuotista virstanpylvästä juhlitaan erikseen vielä syyslukukaudella. 100-vuotisjuhla tulee rakentumaan yhteisöllisyyden ympärille ja mukana valmisteluissa ovat alueen toimijat; varhaiskasvatus, nuorisopalvelut, asukasyhdistys sekä paikalliset urheilu- ja taideseurat. Syntymäpäiväjuhlallisuuksista tiedotetaan erikseen lähempänä juhlan ajankohtaa.

Lisätietoja:
lehtori Merja Jokinen, Lehtisaaren koulu, p. 050 330 7453
rehtori Tarja Seppälä-Pänkäläinen, Lehtisaaren koulu, p. 014 266 4470

9.12.2015Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje