Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Anderssonin muotokuva paljastetaan 7.4.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Anderssonin muotokuva paljastetaan 7.4.

Samana iltana Jyväskylä Sinfonian kantaesityksen puheroolissa esiintyy eläkkeelle jäävä kaupunginjohtaja

Markku Andersson on toiminut Jyväskylän kaupunginjohtajana 27.9.2004 alkaen. Eläkkeelle hän jää 30.4.2015.

Jyväskylän kaupungin tilaaman Markku Anderssonin muotokuvan on tehnyt jyväskyläläinen kuvataiteilija Olga Malytcheva. Muotokuva julkistetaan kutsuvierastilaisuudessa tiistaina 7.4.2015 klo 20.30 Jyväskylän kaupungintalolla, Vapaudenkatu 32.

Kantaesityksen puheroolissa Markku Andersson 7.4.

Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylä Sinfonia ovat tilanneet säveltäjä Atso Almilalta ja kirjailija Roope Lipastilta uutuusteoksen Yllätysjuhlat, joka kantaesitetään Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Anderssonin siirtyessä eläkkeelle. Ennakkoluulottomana ja rohkeana kulttuurinystävänä tunnettu Andersson lausuu teoksen puheroolissa Lipastin kirjoittaman tekstin.

Luvassa on pompöösi melodraama, jonka tanssahtelevat sävelet karsivat kuulijoiden kauhun nykymusiikkia kohtaan; onhan sen säveltäjä häpeilemätön uusromantikko ja kaiken lisäksi vanha tangokapellimestari. Tekstin on puolestaan kirjoittanut armoitettu satiirikko, joka kuitenkin kohtelee eläkkeelle jäävää juhlakalua lempein, mutta oivaltavin sanankääntein – riemukkaasti!

Konsertti-illan aikana kuullaan lisäksi sävelmiä Haydnista Straussiin, eikä samppanjakorkkien poksautuksiltakaan vältytä. Konsertti on kuunneltavissa myös suorana verkkolähetyksenä Jyväskylän kaupungin sivulla www.jyvaskyla.fi

Konsertin johtaa nuoren polven kapellimestari Erkki Lasonpalo ja se kuullaan tiistaina 7.4. Jyväskylän teatteritalossa klo 19. Konsertin kesto on yksi tunti, ei väliaikaa.

Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 4.3. klo 9.00.
Liput:
22 / 20 / 10 € teatterin lippumyymälästä
24,50 / 22,50 / 12,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

Lisätiedot:
Viestintäjohtaja Helinä Mäenpää, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 1558, etunimi.sukunimi@jkl.fi
Intendentti Kristiina Itäranta, Jyväskylä Sinfonia, p. 014 266 4169, etunimi.sukunimi@jkl.fi

2.3.2015Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje