Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän perheneuvolan historia löytyy nyt myös verkosta

Jyväskylän yliopiston tiedote

Jyväskylän perheneuvolan historia löytyy nyt myös verkosta

Lapsen asialla aikuisten maailmassa on kirja keskisuomalaisen kasvatus- ja perheneuvonnan historiasta. Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen sekä Jyväskylän perheneuvolan yhteisrahoitteisen tutkimushankkeen tuloksena syntynyt kirja on julkaistu nyt myös verkkoversiona osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-5847-23-9.

Keski-Suomen kasvatusneuvola perustettiin vuonna 1952, ja toiminnan aloittaminen käynnisti samalla uuden ajanjakson lasten ja perheiden auttamistyössä. Kasvatusneuvolatyön perustan muodosti psykiatrin, psykologin ja sosiaalityöntekijän työryhmätyöskentely. Moniammatillisuus toi tutkimukseen ja hoitoon kokonaisvaltaisuutta, johon myös perheet alkoivat nopeasti
luottamaan. Kasvatusneuvola muodostuikin paikaksi, josta vanhemmat alkoivat hakea apua muun muassa lasten kehitykseen, oppimiseen ja käyttäytymiseen liittyviin huolenaiheisiin.

Vuosikymmenten kuluessa kasvatusneuvolan nimi on vaihtunut Jyväskylän perheneuvolaksi,
mutta sen ydintehtävä on säilynyt samana: tarjota matalan kynnyksen asiantuntijapalveluja lapsille ja perheille.
- Tämä kirja kertoo paitsi lasten ja perheiden auttamistyön historiasta, myös laajemmin keskisuomalaisen perhe-elämän muutoksista ja haasteista, kirjan tekijä, tutkijatohtori Antti Malinen tiivistää.

Lisätietoja: FT Antti Malinen, puh. 040 809 3023, antti.j.malinen@jyu.fi

Teos: Lapsen asialla aikuisten maailmassa. Jyväskylän perheneuvolan maakunnallinen historia 1952–2012 (160 s.). Verkkoversio: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-5847-23-9.

Painettua julkaisua myy Keski-Suomen museo, puh. (014) 266 4346, sähköposti: ksmuseo.info(at)jkl.fi

24.2.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje