Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Potilastiedon arkisto käyttöön JYTE:n alueella ja sairaanhoitopiirissä helmikuun lopussa

Potilastiedon arkisto käyttöön JYTE:n alueella ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä

– Suostumuksen tietojen käyttöön voi antaa Omakanta-palvelussa

Helmikuun viimeisen viikonlopun 27.–28.2.2015 aikana potilastiedon arkistoon liittyvät Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri ja Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus JYTE (Hankasalmi, Jyväskylä, Muurame ja Uurainen). Työterveys Aalto liittyy arkiston käyttäjäksi 7.4.

Potilastiedon arkisto valtakunnallisena palveluna helpottaa potilaan hoitoa ja ammattilaisen hoitopäätöksiä, kun tiedot potilaan käynneistä eri puolilla Suomea ovat tarvittaessa saatavissa yhdestä paikasta eikä tietoja tarvitse pyytää erikseen soittamalla tai paperikopioina. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella hyödyt ovat huomattavia, koska alueella on käytössä neljä erilaista potilastietojärjestelmää ja tietojen näkyminen niiden välillä ei ole ollut aikaisemmin teknisesti mahdollista.

- Nyt, kun potilas siirtyy Pihtiputaan terveyskeskuksesta keskussairaalaan, hänen potilastietonsa on tarkasteltavissa potilastiedon arkiston kautta. Samoin, kun potilas siirtyy jatkohoitoon takaisin terveyskeskukseen, erikoissairaanhoidon potilasasiakirjamerkinnät ovat siellä käytettävissä. Aiemmin jatkohoitoon lähetettiin sähköisesti vain hoitopalaute, joka ei sisältänyt kaikkia hoitojakson tietoja, tai osa tiedoista lähetettiin jopa paperikopioina, kuvaa KSSHP:n tietojärjestelmälääkäri Anna-Mari Koski.

Potilastiedon arkiston käyttöönoton myötä potilaat pääsevät lukemaan omia tallennettuja terveystietojaan milloin tahansa Omakanta-palvelussa www.kanta.fi/omakanta. Palvelusta löytyvät jo nyt tarkasteltavissa olevien sähköisten reseptitietojen lisäksi uudet, arkiston käyttöönoton jälkeen kirjatut tiedot. Potilas näkee mm. lääkäreiden ja hoitajien tekemät kirjaukset avosairaanhoidon, neuvolan tai sairaalan vastaanottokäynneiltä sekä maaliskuun puolesta välistä lähtien myös röntgenpyynnöt ja -lausunnot. Laboratoriotutkimusten ja suun terveydenhuollon osalta tiedot siirtyvät arkistoon myöhemmin. Tietojen katselemisen lisäksi potilas voi tulostaa palvelusta mm. koosteen lääkityksestään tai saamansa hoito-ohjeet.

Omakanta-palvelu on käytössä kaikilla yli 18-vuotiailla ja siihen kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Asiointia terveydenhuollon vastaanotoilla voi nopeuttaa käymällä jo valmiiksi tutustumassa Omakanta-palveluun ja merkkaamalla informoinnin arkistosta luetuksi sekä antamalla suostumuksen tietojensa käyttöön.

Katso video Omakanta-palvelusta Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin internet-sivuilta http://www.ksshp.fi/fi-FI/Potilaalle/Sahkoiset_palvelut/Potilastiedon_arkisto tai Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen sivuilta http://www.jyvaskyla.fi/terveys/arkisto

24.2.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje