Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Korjaus- ja energia-avustukset haettavina Jyväskylässä 26.3.2015 saakka

Korjaus- ja energia-avustukset haettavina Jyväskylässä 26.3.2015 saakka

Valtion korjaus- ja avustukset on haettavana parhaillaan. Eduskunnan hyväksymän talousarvion mukaan korjaus- ja energia- avustusten määräraha on vuonna 2015 yhteensä 40 miljoonaa euroa.

Avustusten myöntämisen painopisteinä ovat tänä vuonna korjausavustukset hissien jälkiasentamiseen hissittömiin yli 3-kerroksisiin asuinrakennuksiin sekä avustukset vanhusten (vähintään 65-vuotiaiden) ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen ja asumisen esteiden poistamiseen. Vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjausavustusten enimmäistulorajoja on korotettu 15 prosenttia.

Korjausavustuksia myönnetään lisäksi kuntotutkimusten kustannuksiin sellaisiin asuinrakennuksiin, joissa on todettu terveyshaitta.

Vanhus- ja vammaisväestön avustukset

Avustusta myönnetään asunnossa asuvalle vanhus- tai vammaisväestöön kuuluvalle omistajalle sosiaalisin perustein tai vuokra-asunnon omistajalle, mikäli asunnossa asuva vuokralainen täyttää avustuksen myöntämisen edellytykset.

Avustuksen enimmäismäärä on 40 prosenttia hankkeen hyväksytyistä kustannuksista. Avustusta voidaan myöntää enintään 70 prosenttia hyväksytyistä korjauskustannuksista silloin, kun ruokakuntaan kuuluva vanhus tai vammainen joutuisi ilman korjaustoimenpiteitä välittömästi pysyvästi muuttamaan pois asunnosta liikkumisesteitten vuoksi tai sen vuoksi, ettei asunnossa voida antaa hänen tarvitsemiaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja.

Tarveharkintaisen enintään 30 prosentin suuruisen veteraanilisän myöntämisen edellytyksenä on veteraanitunnuksen omaavan veteraanin tai veteraanin lesken kuuluminen hakijaruokakuntaan joko kiinteistön omistajana tai muuna ruokakunnan jäsenenä tai veteraanihakijalla on kirjallinen korjaus- ja kunnossapitosopimus.

Energia-avustukset

Energia-avustusta myönnetään pientaloille tarveharkintaisena ja myös näitä tulorajoja on korotettu 15 prosenttia. Avustusta myönnetään tarvike- ja materiaalikustannuksiin. Työn osuuteen voi hakea verottajalta kotitalousvähennystä.

Hissi- ja liikuntaesteiden poistoon tarkoitetuilla avustuksilla on jatkuva hakuaika.

Nyt myös Jyväskylän kaupunki voi myöntää omaa hissiavustusta jälkiasennushissien rakentamiseen kohteisiin, joihin on saatu valtion hissiavustusta. Avustus haetaan samalla kuin valtionkin hissiavustus ja hakuaika on jatkuva.

Hakemuslomakkeita ja tarkempia hakuohjeita saa kaupungin asuntotoimesta sekä internetsivuilta ja kaupungin palvelupisteistä sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) internetsivuilta.


Lisätietoja:
- asuntoasiantuntija Eija Kuokkanen, p. 014 266 5019, eija.kuokkanen[at]jkl.fi
- korjausneuvoja Pertti Viitanen, p. 014 266 5018, pertti.viitanen[at]jkl.fi

20.2.2015Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje