Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Lotilan nuorisokodin avotyölle jälleen kiitettävää asiakaspalautetta Jyväskylässä

Lotilan nuorisokodin avotyölle jälleen kiitettävää asiakaspalautetta Jyväskylässä

Lotilan nuorisokodin tekemä avotyö sai kiitettävää palautetta asiakkailtaan. Avotyö tarjoaa lastensuojelun piirissä olevalle nuorelle ja hänen perheelleen apua heidän omassa kodissaan. Viime vuonna kerätyssä palautteessa avotyön kouluarvosanaksi tuli huikeat 9,33.

Asiakaspalautetta Lotilan avotyö sai 114 vastaajalta, nuorilta ja heidän huoltajilta. Lotilan avotyön piirissä oli viime vuonna 129 nuorta, huoltajat mukaan luettuna asiakkaita oli yhteensä 333.

– Palaute on kannustavaa. On myös hienoa, että saimme vastauksia näin monelta. Viime vuoteen verrattuna vastanneiden määrä lisääntyi merkittävästi (2013 – 72 vastausta) ja nuorten vastausten osuus kasvoi. Avotyössä asiakkaiden merkitys palvelun kehittämisessä on tärkeä, Lotilan nuorisokodin johtaja Vesa Lankinen sanoo.

Työntekijöiden ammattitaidolle ja palvelun luottamuksellisuudelle kiitosta

Lotilan avotyölle annetuissa palautteissa kiitosta sai muun muassa työntekijöiden ammattitaito, palvelun luottamuksellisuus ja helppo asiointi. Kotiin tuotu palvelu koettiin erityisen positiivisena.

Avotyön aikana valtaosan, niin nuoren oma kuin perheenkin elämäntilanne oli kohentunut. Nuori oli esimerkiksi saanut koulunkäynnistä otteen tai perheen sisäinen vuorovaikutus oli parantunut.
– On ilahduttavaa huomata, että erityisesti ovat nuoret tunnistaneet omat ja perheensä voimavarat ja havainneet avotyön merkityksen itselleen ja perheelleen, Lankinen selvittää.

Lotilan avotyössä pyritään uudenlaiseen työparityöskentelyyn, jossa Lotilan avotyöntekijä ja lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijä työskentelevät työparina. Työparityöskentelyä halutaan kehittää jatkossakin
– Hyviä ja toimivia käytänteitä kehitetään edelleen sekä syvennetään ja vahvistetaan työparityöskentelyä, kuvailee Lankinen.

Lotilan nuorisokodin avotyö vakituiseksi toiminnaksi

Lotilan nuorisokodin avotyö on yksi Jyväskylän lastensuojelussa kehitetyistä arjen tarpeista nousseista työskentelymalleista. Avotyötä on kehitetty usean vuoden ajan ja 2015 alusta toiminta on vakinaistettu.

Avotyössä tukea annetaan nuoren kotiin laitossijoituksen sijasta. Avotyöntekijä tapaa nuorta ja vanhempia kerran viikossa tai useammin. Keskimääräinen työskentelyaika yhden perheen kanssa on noin kuusi kuukautta.

Valtaosa nuorista on voinut jatkaa kotona asumista ja vain pieni osa nuorista on sijoitettu lyhytaikaisesti kaupungin omiin nuorisokoteihin.

– Avotyön ansiosta sijoitustarpeita on voitu vähentää ja on pystytty vaikuttamaan myös kiireellisten sijoitusten määrään, Vesa Lankinen kertoo.


Lisätietoja: Lotilan nuorisokodin johtaja, Vesa Lankinen, p. 014 266 3541, lastensuojelun palvelujohtaja Anne Seppälä, p. 014 266 3447

19.2.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje