Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Autismin kirjon henkilöille ja kehitysvammaisille etsitään alihankintatöitä Jyväskylässä

Autismin kirjon henkilöille ja kehitysvammaisille etsitään alihankintatöitä Jyväskylässä

- Kumppanuuksien avulla esimerkiksi työharjoittelupaikkojen määrää voitaisiin lisätä

Jyväskylän vammaispalvelujen toimintayksikkö Retro tarjoaa työtoimintaa pääsääntöisesti autismin kirjon henkilöille. Toimitilat sijaitsevat Palokassa Heinämäen teollisuusalueella. Työntekijöiden arkeen kuuluu puunkantotelineiden ja syttypalojen valmistusta, autonpesua ja halkojen hakkuutta polttopuiksi. Työtä tehdään ohjaajien tukemana.

Retrolla on tällä hetkellä pulaa alihankintatöistä. Nykyisten työtehtävien täydennykseksi haastetaan Jyväskylän seudun yrityksiä miettimään, olisiko heillä sopivia alihankintatöitä Retron osaaville tekijöille. Retron työntekijöille sopivia alihankintatöitä voisi olla yksinkertaiset kokoonpano-, pakkaus-, pussitus- ja postitustehtävät.

- Esimerkiksi puolustusvoimien kanssa meillä on sopimus, johon kuuluu sukkien lajittelu sekä ateriapakkien pesu. Jyväskylän kaupunki hyödyntää Retron reippaiden työntekijöiden osaamista erilaisissa kuoritus- ja postitustehtävissä, valottaa ohjaaja Erkki Rantala tällä hetkellä alihankintana tehtävän työn luonnetta.

Alihankintatyöt mahdollistavat työharjoittelupaikkojen lisäämisen

Erityisammattioppilaitokset kysyvät jatkuvasti opiskelijoilleen työharjoittelupaikkoja Retrosta.

- Oppilaitoksissa tiedetään Retron panostavan tarkoituksellisen työn tekemiseen. Tällä hetkellä meillä on harjoittelussa eräs kiinteistönhoitaja-opiskelija, kertoo Retron toisena ohjaajana toimiva Janne Pirhonen.

- Harjoittelupaikkoja ei kuitenkaan voida järjestää, jos sopivaa työtä ei ole tarjolla. Tämän vuoksi Retro toivookin pystyvänsä luomaan pysyviä alihankintasopimuksia, joiden kautta voidaan taata harjoittelupaikka yhä useammalle autismin kirjon henkilölle tai kehitysvammaiselle opiskelijalle.

Alihankintatyön hinta määräytyy työn luonteen ja toistuvuuden mukaan. Työstä saatava tuotto käytetään Retron oman toiminnan kehittämiseen.

- Retrossa riittää tekeviä käsiä, uudenlaisia työtehtäviä kaivataan lisää. Rohkeasti yhteydenottoa, jos yrityksistä löytyisi meidän väelle sopivaa pakkaus- tai kokoamistyötä, rohkaisee Janne Pirhonen.

Asiakastyönä myydään mm. polttopuita ja pestään autoja

Kaupunkilaiset ovat löytäneet Retron palvelut. Polttopuiden myynti on sujunut hyvin ja asiakaskunta on vakiintunut kolmen vuoden toiminnan aikana.

- Vielä on muutama motti myymättä ja syksyksi kuivuu lisää koivuklapia ja sekapuuta. Retrolla on oma peräkärry asiakkaiden vuokrattavissa polttopuiden kuljetukseen, vinkkaa Janne Pirhonen.

Edullista autonpesua Retrossa on tarjolla joka viikko maanantaista torstaihin. Pesuajan voi varata puhelimitse.

Lisätietoja: ohjaajat Janne Pirhonen p. 014 266 1387 ja Erkki Rantala p. 014 266 1388 (myös autopesuajat) sekä palvelupäällikkö Miia Pappinen, p. 050 584 8845

Lisää tietoa myös: www.jyvaskyla.fi/vammaiset/kehitysvammapalvelut/paivatoiminta/tyotoimintaretro

19.2.2015Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje