Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluille hyvää palautetta asiakkailta

Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluille hyvää palautetta asiakkailta

Asiakastyytyväisyyskysely, palvelukohtaaminen. Kuva:Pirjo Ala-HynniläJyväskylän kaupungin sosiaalipalvelut keräsi palautetta palveluistaan viime vuoden lopulla toteutetussa asiakaskyselyssä. Asiakkaat antoivat sosiaalipalveluille hyvää palautetta, kouluarvosanaksi sosiaalipalvelut sai 8,75. Kyselyyn vastasi 351 eri palveluja käyttävää asiakasta.

Sosiaalipalveluihin kuuluvat lastensuojelu, aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut, psykososiaaliset palvelut sekä maahanmuuttajapalvelut . Niillä tuetaan asiakkaita erilaisissa arjen asioissa ja elämäntilanteissa.
– Vastaukset antavat arvokasta tietoa siitä, miten vastaajat kokevat palvelun ja palvelutapahtuman. Palvelutapahtuman ydinasia on kohtaaminen, vastuualuejohtaja Ulla Kuittu selvittää.

Kiitoksia ja parannettavaa

Kiitoksia vastaajat antoivat erityisesti asiakaspalvelun ystävällisyydestä ja yksilöllisyydestä. Myös palvelun ja työntekijän luottamuksellisuus ansaitsee vastaajien mukaan kiitosta.

Parannettavaa palautteiden mukaan on varsinkin puhelinaikojen osalta: puhelinaikoja tulisi olla enemmän ja parempaan kellonaikaan.
– Parantaaksemme tavoitettavuutta, ryhdymme puhelinaikojen lisäksi selvittämään sähköisen ajanvarauksen mahdollisuutta muutamissa palveluissa. Kiinnitämme myös huomioita ajanvarauksen yhteydessä tapahtuvaan neuvontaan ja palveluohjaukseen. Lisäksi aiomme parantaa verkkosivuilla olevia asiointiohjeistuksia, Kuittu sanoo.

Eri sosiaalipalveluita käyttäneet asiakkaat vastasivat asiakastyytyväisyyskyselyyn nimettömänä sosiaaliasemilla, muissa palvelupisteissä tai sähköisesti. Sosiaalipalvelut kerää asiakkailtaan palautetta vuosittaisilla lomakekyselyillä, matkapuhelinkyselyillä ja henkilökohtaisilla keskusteluilla. Saadut palautteet käsitellään eri palveluissa ja vastauksia hyödynnetään palvelujen kehittämisessä.

Lisätietoja: vastuualuejohtaja Ulla Kuittu, p. 050 353 8310

18.2.2015Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje