Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vuoden 2014 Alvari-tunnustus ralliautoilija Mikko Hirvoselle

Vuoden 2014 Alvari-tunnustus ralliautoilija Mikko Hirvoselle

Alvari-tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Jyväskylän elinkeinoelämää ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi Suomessa ja kansainvälisesti.

Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Nuorkauppakamari ry luovuttivat vuoden 2014 Alvari-tunnustuksen ralliautoilija Mikko Hirvoselle tiistaina 17.2.2015. Tunnustus luovutettiin Jyväskylän kaupungintalolla, jonne oli kutsuttu koolle alueen pk-yrittäjiä. Mikko Hirvonen oli henkilökohtaisesti vastaanottamassa tunnustuksen.

Mikko Hirvonen on tehnyt pitkän kansainvälisen uran ralliautoilun parissa ja tehnyt sitä kautta Jyväskylää tunnetuksi maailmalla. Hirvonen aloitti ralliuransa Laihialla vuonna 1998 Opel Kadetin ratissa. Keski-Suomen sorateillä Hirvonen ajoi ensimmäisen rallinsa 2002 ja nousi vuonna 2009 Neste Oil Rallin voittajana palkintokorokkeelle kartturinaan Jarmo Lehtinen. Kaikkiaan Hirvonen saavutti urallaan 15 voittoa ja 69 palkintosijaa.

Alvari-tunnustuksen luovuttivat Jyväskylän Nuorkauppakamarin vuoden 2015 puheenjohtaja Jani Lehtinen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pauli Partanen, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jaakko Selin ja kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Tunnustus oli tänä vuonna jyväskyläläisen sepän Markus Aholan uniikki taos, kynttilänjalka. Taos kuvaa tien mutkia ja suoria sekä ylhäällä huipulla on ruutulippu ja siinä paikka tulelle.

Alvari-tunnustus on jaettu vuodesta 1987 alkaen. Ensimmäisen palkinnon saaja oli matkailupäällikkö Risto Reivi. Muita tunnustuksen saajia ovat olleet mm. Seminaarinmäen Mieslaulajat eli Semmarit, ralliautoilija Tommi Mäkinen, kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, maaherra Kalevi Kivistö, professori Lea Pulkkinen, professori Pekka Neittaanmäki, toimitusjohtaja Ritva Nirkkonen, toimitusjohtaja Matti Häll, yrittäjä Sami Penttilä/Penaudio Oy, JYP, Tiimiakatemia/Partus Oy, rallilegenda Simo Lampinen, Jelmu ry, Nordic Business Forum ja vuonna 2013 Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU.

Lisätietoja:
Jyväskylän Nuorkauppakamari, puheenjohtaja Jani Lehtinen, puh. 050 5822 385
Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, puh. 014 266 1501, 050 3362 819

17.2.2015Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje