Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vastaa kyselyyn, vaikuta Jyväskylän liikuntamahdollisuuksiin ja voita palkintoja!

Vastaa kyselyyn, vaikuta Jyväskylän liikuntamahdollisuuksiin ja voita palkintoja!

Jyväskylän Huhtasuon ja Keljonkankaan yli 15-vuotiaita asukkaita pyydetään osallistumaan Kangaslammen ja Keljonkankaan lähiliikuntapaikkoja koskevaan kyselyyn osoitteessa www.kunnonkuntoon.fi. Kyselyllä kerätään alueiden aikuisväestön näkemyksiä ja kokemuksia alueiden lähiliikuntapaikoista.

Vastanneiden kesken arvotaan S-ryhmän lahjakortti, uimalippuja sekä tuotepalkintoja. Vastauksia kaivataan myös niiltä, jotka eivät ole lähiliikuntapaikkoja käyttäneet. Kysely on avoinna maaliskuun loppuun saakka ja nettikyselyn lisäksi vastauksia tullaan keräämään myös liikuntapaikoilla suoraan käyttäjiltä lauantaina 7.3. klo 10-12 Keljonkankaalla ja 14-16 Kangaslammella.

Jyväskylän kaupunki haluaa olla edelläkävijä lähiliikuntapaikkojen rakentamisessa

Jyväskylän kaupunki panostaa asukkaiden lähiliikuntamahdollisuuksiin. Lähiliikuntapaikka on yksi tapa mahdollistaa matalan kynnyksen monipuolinen liikunta laajoille käyttäjäryhmille. Lähiliikuntapaikalla tarkoitetaan helposti saavutettavaa ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet tarjoavaa liikuntapaikkaa, jonka käyttö on ilmaista. Vuonna 2010 Jyväskylän kaupunki määritteli seudullisessa liikuntasuunnitelmassa tavoitteeksi useiden lähiliikuntapaikkojen tai puistojen toteuttamisen Jyväskylän seudulle. Vuonna 2013 Jyväskylä teetti ensimmäisenä yli 100 000 asukkaan kaupunkina kattavan lähiliikuntaselvityksen ja sen pohjalta lähiliikunnan kehittämissuunnitelman vuoteen 2020 saakka. Uudenlaisia lähiliikuntapaikkoja on rakennettu jo muun muassa Palokkaan, Kangaslammelle, keskustaan Puistokoulun pihaan sekä Keljonkankaalle. Suunnitteilla on muun muassa Tikkakosken lähiliikuntapaikka.
Nyt Huhtasuolla ja Keljonkankaalla tehtävällä lähiliikuntapaikkakyselyllä kerätään kuntalaisilta kokemuksia lähiliikuntapaikoista. Tavoitteena on selvittää miten hyvin lähiliikuntapaikat palvelevat aikuisia ja miten lähiliikuntapaikkoja voisi edelleen kehittää. Kysely on samalla osa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehtävää liikunnan yhteiskuntatieteiden pro gradu -tutkielmaa.

Lisätietoja ja kysely osoitteesta www.kunnonkuntoon.fi

Lisätietoja:
Lähiliikuntapaikoista: Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelujen vastuualuejohtaja Ari Karimäki, p. 64001
Kyselystä: liikuntatieteen opiskelija Janne Pyykönen janne.t.pyykonen@student.jyu.fi

17.2.2015Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje