Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Huhtasuon päiväkeskus saa tunnustuksen aktiivisesta roskapartioinnistaan

Huhtasuon päiväkeskus saa tunnustuksen aktiivisesta roskapartioinnistaan

Sotkutonta päivää! on Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan yhteinen roskaantumisen ja ilkivallan vähentämiseen tähtäävä kampanja. Kampanjan suunnittelijana ja toteuttajana toimii JAPA ry. Huhtasuon päiväkeskus saa Sotkutonta päivää! -kampanjan myöntämän Yhteisen ympäristömme puolesta -tunnustuksen esimerkillisestä työstään Huhtasuon alueen siistinä pitämisessä.

Huhtasuon päiväkeskuksen väki aloitti elokuussa roskapartioinnin päiväkeskuksen ympäristössä. Keskuksen asiakkaat käyvät päivittäisellä ulkoilukierroksella viitenä päivänä viikossa, mukanaan keskuksen työntekijä ja usein myös vapaaehtoisia avustajia. Elokuussa ulkoiluretkeen keksittiin yhdistää roskienkeruu, ja niinpä päiväkeskuksen väki varustautuu nykyisin päivälenkilleen roskapiikein ja -pussein.


Päivän odotetuin hetki päiväkeskuksessa

Aloite toimintaan tuli päiväkeskuksen ”Pehtoorilta”, Pauli Puttoselta. Puttonen on kulttuuri- ja ympäristöluotsi, joka työskentelee päiväkeskuksessa vapaaehtoisena. Idea roskapartiointiin lähti ympäristöluotsikokeilusta, jossa etsittiin kohteita ja toimintoja omaan lähiympäristöön tutustumiseksi ja ympäristön parantamiseksi.

Päivittäiselle kierrokselle osallistuu keskimäärin kymmenen henkilöä, joista osa liikkuu pyörätuolissa avustajan tukemana. Työn helpottamiseksi Puttonen on tehnyt kerääjille poimintapiikit, joilla roskat saa nosteltua kätevästi jätesäkkeihin ja työ onnistuu myös pyörätuolilla liikkuvilta.
– Väki on ollut iloisen innostunutta ja välillä jopa kilpaillaan siitä, kuka saa poimia seuraavan roskan, Pauli Puttonen kertoo toiminnasta.

Myös päiväkeskusohjaaja Kirsi Takanen on samaa mieltä Puttosen kanssa:
– Roskien keruu on otettu tosi innolla vastaan. Täällä on muutama kova kerääjä, jotka ovat joka päivä innoissaan odottamassa ulos lähtöä. Aloite päivittäiseen liikkeelle lähtemiseen tulee asiakkailta, jotka rupeavat jo aamupäivällä kyselemään, että eikös taas tänään mennä ulos.

Päiväkeskuksen roskapartiotoiminta onkin erinomainen esimerkki ruohonjuuritason konkreettisesta toiminnasta, jossa jokainen voi omilla pienillä teoillaan vaikuttaa yhteisen ympäristömme siisteyteen ja viihtyisyyteen. Asiakkaat saavat samalla hyötyliikuntaa ja toiminta herättää keskustelua sekä huomiota myös ohikulkijoissa.


Palkinnon luovutustilaisuus torstaina 14.11. klo 12.30

Sotkutonta päivää! -kampanjan Yhteisen ympäristömme puolesta -tunnustuspalkinto luovutetaan 14.11. klo 12.30 Huhtasuon Päiväkeskuksessa (Nevakatu 2). Samalla päiväkeskuksen väen käyttöön luovutetaan Jyväskylän kaupungin liikenne- ja viheralueiden vastuualueen lahjoittamat roskapihdit. Roskapartioijille annetaan myös huhtasuolaisen Brand Iron Oy:n lahjoittamat heijastinliivit roskakierroksilla käytettäväksi.

Palkintotilaisuudessa haastetaan alueen muut toimijat roskapartiointiin. Huhtasuon kylätoimistosta (Nevakatu 1) voi joulukuun alusta saakka käydä lainaamassa heijastinliivejä, roskapihtejä ja -pusseja roskienkeruuta varten.

Sotkutonta päivää! on Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan yhteinen roskaantumisen ja ilkivallan vähentämiseen tähtäävä kampanja. Kampanjan suunnittelijana ja toteuttajana toimii JAPA ry.


Lisätiedot:

  • Kati Kankainen, koordinaattori, JAPA ry, p. 0400 361 365, kati.kankainen[at]jkl.fi
  • Kirsi Takanen, päiväkeskusohjaaja, Huhtasuon päiväkeskus, p. 050 4027447, kirsi.takanen[at]jkl.fi
  • Pauli Puttonen, vapaaehtoinen kulttuuri- ja ympäristöluotsi, p. 040 738 5644, pauli.puttonen[at]pp.inet.fi
  • www.sotkutontapaivaa.fi
11.11.2013Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje