Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Asuntojen korjaus- ja energia-avustukset haettavina 27.3. saakka

Asuntojen korjaus- ja energia-avustukset haettavina 27.3. saakka

Valtion tämän vuoden talousarviossa on varattu asuntojen korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksiin 50,5 miljoonaa euroa.

Avustusten myöntämisen erityisinä painopisteinä ovat tänä vuonna korjausavustukset hissien jälkiasentamiseen hissittömiin yli 3-kerroksisiin asuinrakennuksiin sekä avustukset vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen, ja asumisen esteiden poistamiseen. Vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjausavustusten enimmäistulorajoja on tarkistettu.

Korjausavustuksia myönnetään lisäksi kuntoarvion ja kuntotutkimuksen tekemiseen sekä huoltokirjan laatimiseen. Myös terveyshaitta-avustusten sekä liikkumisesteen poistamiseen tarkoitettujen avustusten myöntäminen jatkuu.

Avustuksia ei sen sijaan myönnetä enää hissien korjauksiin, perusparannuksen suunnitteluun erillisenä toimenpiteenä eikä haja-asutusalueiden talousjätevesikorjauksiin eikä myöskään asuintaloille, joissa siirrytään sähkö- tai öljylämmityksestä uusiutuvan energian käyttöön (maalämpöpumppuun, ilma-vesilämpöpumppuun tai puu- tai pellettilämmitykseen).

Energia-avustuksia kerros- ja rivitaloille myönnetään edelleen energiakatselmusten laatimiseen, rakennusten ulkovaipan korjaamiseen sekä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmiin liittyviin toimenpiteisiin. Lisäksi avustusta myönnetään kauko- tai aluelämpöön liittymiseen.

Hakemukset on jätettävä 27.3.2013 mennessä asuinrakennuksen sijaintipaikan kuntaan eli Jyväskylässä Palvelupiste Hannikaiseen, (Hannikaisenkatu 17) tai Korpilahden yhteispalvelupisteeseen (Martinpolku 21) tai postitse osoitteella Jyväskylän kaupunki, Rakentaminen ja ympäristö / Asuntotoimi, PL 233, 40101 JYVÄSKYLÄ.

Hakulomakkeita saa palvelupisteistä ja internetsivuilta osoitteesta www.ara.fi. Tiedusteluihin vastaavat Eija Kuokkanen, p. 014 2665019 ja Pertti Viitanen p. 014 2665018.


Lisätietoja:
- asuntosihteeri Eija Kuokkanen, p. 014 266 5019
- korjausneuvoja Pertti Viitanen p. 014 266 5018

4.2.2013Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje