Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Virkistyskalastuskausi Jyväskylän Tuomiojärvellä ja Köhniönjärvellä alkaa 17.5.2012

Virkistyskalastuskausi Jyväskylän Tuomiojärvellä ja Köhniönjärvellä alkaa 17.5.2012

Virkistyskalastuskausi alkaa tänä vuonna helatorstaina 17.5. kello 12 ja kalastusta voi harrastaa aina järvien jäätymiseen asti. Jyväskylän kaupunki myöntää virkistyskalastusluvat erityiskalastuskohteina toimiville Tuomiojärvelle ja Köhniönjärvelle, joihin istutetaan pyyntikokoisia kirjolohia. Aiemmista vuosista poiketen Kangaslammelle ei tänä vuonna kirjolohia istuteta. Virkistyskalastusluvan voi hankkia yhdelle vuorokaudelle tai koko kalastuskaudelle. Luvan voi hankkia yhdelle tai molempiin kalastustoiminnan piiriin kuuluvalle järvelle. Hintatiedot ovat nähtävillä osoitteessa www.jyvaskyla.fi/liikunta/virkistyskalastus.

Virkistyskalastuslupien myyntipisteet ovat vuonna 2012:

• Liikuntainfo, Monitoimitalon 2. krs, Kuntoportti 3
• Pro Fish Oy, Ilmarisenkatu 4
• Perhokolmio, Asekatu 3
• Intersport Megastore Tourula, Vapaaherrantie 2

Katiskamerkit Tuomiojärvelle:

• Liikuntainfo, Monitoimitalon 2. krs, Kuntoportti 3

Kalastussäännöissä uudistuksia kestävän kalastuksen hengessä

Tuomio- ja Köhniönjärven kalastussääntöjä muutettiin täksi kaudeksi tasaisempien saaliiden takaamiseksi sekä luontaisten kalalajien kestävän kalastuksensäätelyn kehittämiseksi. Kirjolohen ja kuhan päiväkohtaiseksi saaliskiintiöksi asetettiin 2 kalaa/laji. Kuhan alamitaksi asetettiin 45 cm. Lisäksi suositellaan vapautettavan yli 65 cm kuhat ja yli 90 cm hauet. Samalla istutettavien kirjolohien sekä istutuserien määriä kasvatetaan saalisvarmuuden parantamiseksi. Muutokset perustuvat Tuomiojärven vuoden 2010 kalastusta koskevaan kalastustiedusteluraporttiin. Raportti on ladattavissa ja luettavissa osoitteessa:
www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/53979_Raportti_2012.pdf

Kalastajien on myös tärkeä tietää, että 1.4.2012 muuttuneen kalastuslain mukaan on kaikki alamittaiset kalat vapautettava. Lisäksi katiskat on merkittävä näkyvällä koholla, katiskamerkillä ja kalastajan yhteystiedoilla (nimi, puhelinnumero). Virkistyskalastusta valvovat kalastuksenvalvojat. Lisätietoja lakimuutoksista on kalatalouden keskusliiton julkaisussa osoitteessa: www.ahven.net/v2_tiedostot/83.pdf.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut
www.jyvaskyla.fi/liikunta/virkistyskalastus
Markku Kautto, p. (014) 266 4314, markku.kautto(at)jkl.fi

Jyväskylän kaupungin liikuntainfo, p. (014) 266 4257, liikunta.info(at)jkl.fi
Liikuntainfon aukioloajat:
ma-to klo 8-16 ja pe 8-15.30 ja 1.6.–31.8. ma-pe klo 8-15.30

14.5.2012Paula Harjula

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje