Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaupunginteatterin Teatteritiistaissa 17.4. pohditaan lapsen käsityksiä kuolemasta

Kaupunginteatterin Teatteritiistaissa pohditaan lapsen käsityksiä kuolemasta

Teatteritiistaissa 17.4. klo 19 alkavassa tilaisuudessa käsitellään Veljeni Leijonamieli esityksen pohjalta nousevaa aihetta. Tuolloin sosionomi Sirpa Mynttinen Suomen nuoret lesket ry:stä alustaa aiheesta Lapsen käsityksiä kuolemasta. Alustuksessaan hän kertoo, miten lapsi käsittää kuoleman ja miten lapsen käsitys kuolemasta kehittyy. Lisäksi hän käy läpi asioita, miten kuoleman käsitettä voidaan surun kohdatessa työstää ja miten lasta voi tukea käsittämään kuoleman.

Jyväskylän kaupunginteatterissa sai ensi-iltansa 31.3. Astrid Lindgrenin kiehtova klassikkosatu Veljeni Leijonamieli, joka on elämänmyönteinen satu kuoleman kohtaamisesta ja pelon voittamisesta. Veljekset Korppu ja Joonatan matkaavat lyhyen maanpäällisen elämänsä jälkeen Nangijalaan, jossa he yhtyvät taisteluun sortajia vastaan. Taistelu kuljettaa heidät pimeyden kautta valoon, ja matkalla rohkeinkin pelkää ja pelokkain löytää rohkeuden. Esitys on myös kertomus rakkaudesta, jonka avulla elämä voittaa kuoleman.

Teatteritiistaihin on vapaa pääsy.

Lisätietoja
teatterikuraattori Antti Niskanen, p. (014) 266 1925, 050 413 8027
leskiperhetyön koordinaattori Sirpa Mynttinen, Suomen nuoret lesket ry., p. 044 056 5542


http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/yleisotyo/teatteritiistai

Veljeni Leijonamieli esityskuvat kuvapankista
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki

10.4.2012Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje