Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kulttuuriluotsien ensimmäinen Kulttuuripirskahduksia-tunnustus kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesälle

Jyväskylän kulttuuriluotsien ensimmäinen Kulttuuripirskahduksia-tunnustus kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesälle

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä saa Kulttuuripirskahduksia-kunniakirjan ennakkoluulottomasta yhteistyöstä kulttuuriluotsien kanssa. Kunniakirja luovutetaan keskiviikkona 4.6. klo 12.15 Jyväskylän Kesän avajaistilaisuudessa Kompassilla (Kauppakadun ja Asemakadun risteys). Kunniakirjan vastaanottavat festivaalin toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju ja tuottaja Anniina Hartikainen.

Festivaalin on katsottu edistäneen hyvinvointia kulttuurin ja taiteen avulla Jyväskylän keskusta-alueen kotihoidon työntekijöiden ja asiakkaiden keskuudessa. Kulttuuriluotsit ovat myös saaneet Jyväskylän Kesältä hyviä vinkkejä luotsauksiin. Yhteistyössä on luotsattu muun muassa maahanmuuttajia ja ikäihmisiä erilaisiin esityksiin.

Jyväskylän Kesä haluaa tuottaa elämyksiä ja hyvinvointia

Esimerkillistä lähialueen yhteistyötä harjoittava Jyväskylän Kesä mahdollistaa myös ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä uusille yleisöille. Festivaalitiimi haluaa tuoda elämyksiä työntekijöiden arkeen ja edistää siten heidän työhyvinvointiaan. Viisitoista Telkänhoiva Oy:n lähi- ja sairaanhoitajaa pääsee WHS-nykysirkuksen esitykseen Jyväskylän Kesän sponsoroimana. Hoitajat etsivät asiakkaistaan luotsattavia henkilöitä esimerkiksi festivaalin päätöskonserttiin. Myös pyörätuolilla liikkuvalle konserttiyleisölle on järjestetty lisäpaikkoja. Festivaalitiimille saavutettavuus on oleellinen osa toiminta-ajatusta.

Uudella Kulttuuripirskahduksia-tunnustuksella kulttuuriluotsit haluavat tuoda esiin reiluja ja aidosti kävijöiden asialla olevia kulttuuritoimijoita. Tunnustuksen saaneet toimijat edistävät kulttuurin saatavuutta ja saavutettavuutta johdonmukaisesti ja tinkimättömällä asenteella. Siten he mahdollistavat erilaisten kävijöiden osallistumisen. Kulttuuripirskahduksia-tunnustus voidaan myöntää henkilölle, toimijalle tai liikkeelle kannustuksena ja kiitoksena hyvästä työstä.

Keskiviikkona 11.7. klo 10 kulttuuriluotsit luovuttavat Kulttuuripirskahduksia-kunniakirjan Korpilahden lähikirjaston johtajalle Sinikka Jokiniemelle kulttuuriluotsiyhteistyöstä. Kunniakirja luovutetaan Jokiniemelle Korpilahden kirjastossa (Virastokuja 2).

Lisätietoja: Hanne Laitinen, kulttuuriluotsikoordinaattori, Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut, p. 050 338 1114, hannemari.laitinen(at)jkl.fi

- - -

Kulttuuriluotsit toimivat vapaaehtois- ja vertaisohjaajina sekä avaavat väyliä omaehtoiseen kulttuuritoimintaan. Yhteisö uskoo vapaaehtoistyön voimaan ja yhdessä kokemisen iloon sekä voi ottaa kantaa kulttuuripalveluiden kehittämisen puolesta. Monimuotoiset kulttuurielämykset sekä itse tekeminen kuuluvat kaikkien ulottuville ja edistävät merkittävästi ihmisten hyvinvointia.

3.7.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje