Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläisille nuorille menestystä pohjoismaisten ystävyyskaupunkien urheilutapahtumasta Esbjergistä 28.6.-2.7.

Jyväskyläläisille nuorille menestystä pohjoismaisten ystävyyskaupunkien urheilutapahtumasta Esbjergistä 28.6.-2.7.

Jyväskyläläisistä nuorista koottu joukkue saavutti voiton pohjoismaisten ystävyyskaupunkien urheilutapahtumassa Esbjergissä Tanskassa. Perinteinen pohjoismaisten ystävyyskaupunkien urheilutapahtuma kokosi vuonna 2002 syntyneet nuoret kisaamaan 28.6.-2.7. ja lajina oli tällä kertaa nuorten urheilijoiden monipuolisuutta testannut multisport (ammunta/juoksu, kiipeily, beachvolley ja avovesisoutu). Pohjoismainen nuorten urheiluvaihto on toteutettu eri pohjoismaissa nyt jo 44 vuoden ajan. Ensimmäinen urheiluvaihto järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1975.

Ystävyystapahtumassa Jyväskylän joukkueen lisäksi mukana olivat Tanskan Esbjerg, Ruotsin Eskilstuna ja Norjan Stavanger. Jyväskylän joukkueessa oli mukana 12 nuorta Viitaniemen ja Kilpisen kouluilta sekä heidän valmentajinaan liikunnanopettajat Jari Linjala ja Mira Moilanen. Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan edustajana matkalla oli Iida Asikainen. Matkanjohtajana matkalla toimi erikoissuunnittelija Anna-Leena Sahindal Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista.

Nuorille tapahtuman kautta kosketus kansainvälisille kilpakentille

Urheilulajit vaihtuvat tapahtumassa vuosittain ja tapahtuman historian ajan on kilpailtu nyt jo yli 30 eri urheilulajissa. Tapahtumaan on vuosien kuluessa osallistunut yli 1000 jyväskyläläistä nuorta. Monet kaupungin menestyneistä urheilijoista ovat saaneet ensikosketuksensa kansainvälisiin kilpailuihin tämän pohjoismaisen tapahtuman kautta.

Vuonna 2019 on Jyväskylän vuoro toimia tapahtuman järjestävänä kaupunkina ja tuolloin lajina on vuorossa uinti.

Lisätietoja: erikoissuunnittelija Anna-Leena Sahindal p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal@jkl.fi

2.7.2018Anna-Leena Sahindal

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje