Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidemuseon ilmaisohjelmassa gongikonsertti, feministinen runomatinea, kielibaari ja unelmapajat tarjoavat rakennusmateriaalia toisenlaisiin todellisuuksiin 6.-8.7.

Taidemuseon ilmaisohjelmassa gongikonsertti, feministinen runomatinea, kielibaari ja unelmapajat tarjoavat rakennusmateriaalia toisenlaisiin todellisuuksiin 6.–8.7.

Jyväskylän taidemuseo tarjoaa Jyväskylän Kesän ilmaisohjelmassa monenlaisia välineitä unelmointiin ja vaihtoehtoisten todellisuuksien rakentamiseen. Gongikonserttiin, feministiseen runomatineaan, kielibaariin ja unelmapajoihin on kaikkiin vapaa pääsy. Toisia todellisuuksia -näyttely antaa hyvän taustan tapahtumille, joissa voi vaeltaa unien ja ihmismielen kerroksiin sekä uppoutua outouteen kerrankin oikein kunnolla.

Perjantaina 6.7.

klo 12.00 Kaikuja ilvesten metsästä -konsertti, ilvestutkija Jussi Ristonmaa
Lynx Gong -konsertissa voi aistia villin metsän äänimaailmaa, joka kuljettaa osallistujat valvetilasta unen rajamaille, rentoutuneeseen olotilaan. Soittimien äänikudokset tuovat kuulijoiden koettavaksi maan rytmejä, aistimuksia villistä luonnosta, kuin kaikuja ilvesten metsästä.
Kesto noin 40 min. Lisätietoja ilvesohjelmista

Lynx Gong konsertissa käytetään gongeja
Lynx Gong konsertissa käytetään gongeja

klo 14.00 Eino Leinon päivän runomatinea
Slovenialainen feministirunoilija Alja Adam (s.1976) kertoo runoudestaan, jota on käännetty 13 kielelle. Tilaisuuden kieli on englanti, kuulemme runoja sloveniaksi ja suomeksi.
Tasa-arvosta ja feministisestä kirjallisuudesta väitellyt Alja Adam on käynyt aiemminkin Suomessa lukemassa runojaan Maailma kylässä -festivaaleilla. Adam on saanut useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia. Alja Adam kuvaa runoissaan arkisia tuokiokuvia ja ihmisten elämää hyvin tarkkasilmäisesti. Runolliset kuvaukset hetkistä ihmisten elämässä ovat kuin mininovelleja. Runojen tuokiokuvat on maalattu niin tarkoin vedoin, että kuulijan on helppo eläytyä niihin ja tuntea jopa samoja tunteita. Alja Adamin sloveniankieliseen esittelyyn pääsee täältä

klo 16.30 yleisöopastus Toisia todellisuuksia -näyttelyyn
Opastuksella vaelletaan unien ja ihmismielen kerroksiin. Vapaa pääsy.

Lauantaina 7.7.

klo 14.00 alkaen Kielibaari, taidemuseon aulatila
Kielibaari on Kesän kohtauspaikka suomen janoisille. Kuulitko tai näitkö jotain kummaa tai jännää? Ihastuitko, paheksuitko? Tule mukaan keskustelemaan suomen kielestä ja sen tulevaisuudesta.
Voit myös testata, miten suomesi soljuu. Sopii kaikenikäisille. Tervetuloa & ta-va-taan! Lisätietoa: www.kielibaari.fi

Sunnuntaina 8.7.

klo 12.00 ja 15.00 Unelmapaja. Dramasto: Elä unelmaasi – kognitiivisen unelmatyöskentelyn paja
Unelmatyöskentelyn pajassa pysähdyt pohtimaan, mistä oikeastaan uneksit. Millaisen elämän haluaisit elää? Kuinka se olisi mahdollista? Hyväksymis- ja omistautumismenetelmään (HOT) perustuvissa harjoituksissa jäsennät ja luot omaa suunnitelmaasi rauhassa – jaat sen minkä haluat. Oma muistikirja ja kynä mukaan! Pajan vetäjänä on Jyväskylän teatteri- ja kulttuurielämässä pitkän uran tehnyt Mirka Seppänen, joka toimii tällä hetkellä yrityksessään Dramastossa kognitiivisen hyvinvointivalmennuksen sekä kirjoittajien ja esiintyjien mentoroinnin parissa.

Lue lisää unelmatyöskentelyn yksilövalmennuksesta täältä
Linkki kurssin ilmoittautumissivulle

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
avoinna ti–su 11–18
6/3/0 €, Vapaa pääsy 2018 alle 24-vuotiaille ja perjantaisin.
https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Näyttelytiedote:
https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/vaihtuvatnayttelyt/toisia_todellisuuksia

Lisätietoja:
Laura Korhonen (29.6. saakka) amanuenssi, Jyväskylän taidemuseo, laura.korhonen@jkl.fi, p. 050 467 0673
Tarja Maksimainen (2.7. alkaen) markkinointi- ja viestintävastaava, Jyväskylän kaupungin museopalvelut, tarja.maksimainen@jkl.fi, p. 050 4010 860

26.6.2018Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje