Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Asuntoreformikilpailu keräsi Jyväskylään 46 kilpailutyötä

Asuntoreformikilpailu keräsi Jyväskylään 46 kilpailutyötä

Kuokkalan keskustan alueella käynnistettiin avoin asuntoreformikilpailu, jonka tarkoituksena oli ideoida uudenlaisia asumisen ratkaisuja, kehittää toiminnallisuuteen perustuvia piha-alueita sekä lisätä alueen yhteisöllisyyttä mielekkäällä tavalla. Kilpailuehdotuksia tulvi 46 kappaletta, ja niihin on mahdollista tutustua Kuokkalan kirkon seurakuntasalissa keskiviikkona 27.6. klo 17-19. Kilpailun voittaja valitaan elokuun aikana ja julkistetaan Alvar Aalto Symposiumissa elokuun lopulla.

Alustavan tarkastelun perusteella ehdotuksissa on esitetty hyvin kilpailulle asetettuja asumisen ja asuntorakentamisen kehittämisen tavoitteita niin ekologisuuden, yhteisöllisyyden, taloudellisuuden kuin arkkitehtuurin näkökulmasta. Voittanut kilpailuehdotus tulee toimimaan lähtökohtana alueen asemakaavan muuttamiselle.

Jyväskylän lisäksi asuntoreformikilpailun kohteina olivat myös Tampere ja Vantaa. Kilpailua koordinoi Alvar Aalto -säätiö, ja se on järjestetty yhteistyössä muun muassa Ympäristöministeriön kanssa.

Kilpailuehdotuksiin voi tutustua myös kilpailun verkkosivuilla www.asuntoreformi2018.fi/entries

26.6.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje