Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Juhannuksen jälkeiset päällystystyöt valmisteluineen hidastavat liikennettä usealla eri kadulla Jyväskylässä

Juhannuksen jälkeiset päällystystyöt valmisteluineen hidastavat liikennettä usealla eri kadulla Jyväskylässä

Kesän päällystystyöt ovat Jyväskylässä hyvässä vauhdissa. Juhannuksen jälkeisestä viikosta alkaen työn alle tulee useita kohteita eri puolilla Jyväskylää.

Saarijärventiellä Palokassa vanhojen päällysteiden jyrsinnät käynnistyvät juhannuksen jälkeisenä maanantaina 25.6. Saman päivän illasta 25.6. alkaen jyrsitään huonokuntoisia päällysteitä Lohikoskentiellä ja Vapaaherrantiellä. Saarijärventien, Vapaaherrantien ja Lohikoskentien työt tehdään tehdään yötöinä kello 19.00 ja 07.00 välisenä aikana.

Tourulantiellä ja Seppäläntiellä välillä Vasarakatu–Heikinkatu käynnistyy maanantaina 25.6. katualueen kaivonkansien tarkastus- ja vaihtotyö. Samassa yhteydessä tehdään Tourulantiellä myös muita, varsinaisia päällystystöitä valmistelevia töitä.

Miksi uutta päällystettä ei levitetä heti jyrsinnän jälkeen?

Uusi asfalttipäällyste pyritään levittämään kohteille aina mahdollisimman pian jyrsintöjen jälkeen. Aina se ei ole mahdollista saman tien: jyrsinnän jälkeen kadun liikennevalosilmukat vaativat aina korjausta, ja korjaustyöt vievät pari työpäivää. Lisäksi jyrsintätyön aikana mahdollisesti paljastuvien siltarakenteiden korjaustarpeet saattavat viivästyttää jyrsinnän jälkeistä pintausta. Päällystöissä on myös aina säävaraus, koska niitä ei sadekeleillä voi tehdä.

Kadunkäyttäjiltä toivotaan varovaisuutta ja malttia työn aiheuttamien liikennehäiriöiden osalta. Päällystystöiden aikana työalueilla on aina liikenteenohjaus ja liikenne ohjataan yhtä kaistaa pitkin kohteen ohi. Päällystyskohteissa liikkumista kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää, ja käyttää kulkemiseen vaihtoehtoisia reittejä aina kun se on mahdollista.

Jyväskylän katukohteissa päällystystöiden teettämisestä vastaa kaupunkirakenteen toimiala. Päällystystöihin liittyvän urakoinnin hoitaa YIT infra Oy.

Työkohteet kartalla:

Lisätietoja: työmaapäällikkö Risto Jylhä YIT Infra Oy, p. 050 413 6505, risto.jylha[at]yit.fi

21.6.2018Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje