Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Viitaniemen liikennepuiston 50-vuotissynttäreitä vietetään 27.6. Jyväskylässä

Viitaniemen liikennepuiston 50-vuotissynttäreitä vietetään 27.6. Jyväskylässä

Jyväskylän Viitaniemen liikennepuisto täyttää tänä kesänä 50 vuotta. Syntymäpäiviä julistetaan keskiviikkona 27.6. kello 13.00–15.00 liikennepuistossa osoitteessa Eeronkatu 15.

Synttäritunnelmaa pitää tapahtumassa yllä lastenshow Ruisku ja Kalle. Paikalla on myös Keski-Suomen Pelastuslaitoksen paloautoja ja Liikenneturvan temppurata. Puistossa on tapahtuman aikana myös virvokemyyntiä, jota varten mukaan voi halutessaan varata käteistä rahaa. Liikennepuiston polkuautot ovat normaalisti käytössä tapahtuman aikana. Ajohaluisia asiakkaita voi tapahtumassa olla runsaasti, joten omaa ajovuoroa voi joutua odottamaan.

Viitaniemen vuonna 1968 perustetussa liikennepuistossa on paljon erikokoisia, lainattavia polkuautoja, joilla voi opetella liikkumaan itsenäisesti pienoiskokoisessa liikenneympäristössä. Puistosta löytyvät niin liikennevalot kuin tankkauspistekin. Parhaiten puisto soveltuu liikennekäyttäytymistä parhaillaan opetteleville eli noin 6-12 -vuotiaille lapsille. Mukaan tarvitsee vain oman kypärän. Puistossa on aukioloaikoina ohjaaja, joka jakaa ajovuoroja ja huolehtii yhdessä vanhempien kanssa menon turvallisuudesta. Puiston toiminta-aikojen ulkopuolella puistossa voi harjoitella ajamista omalla polkupyörällä. Kaikkina aikoina lapset ovat puistossa huoltajiensa vastuulla.

Liikennepuistossa ei peritä pääsymaksuja, vaan polkuautoajelu on ilmaista. Puisto on avoinna kesäisin joka säällä, maanantaista perjantaihin kello 10-17 ja lauantaisin kello 10-14. Kesällä 2018 puistossa on toimintaa 5.–21.6 ja 25.6.–8.8.

Jos perhe saapuu tapahtumaan omalla autolla, pysäköintipaikat löytyvät Eeronkadun varressa olevalta Jyväskylän ammattikorkeakoulun JAMK:in kampuksen pysäköintialueelta. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: liikenteenohjausinsinööri Janne Hölttä, p. 014 266 5122, janne.holtta[at]jkl.fi

20.6.2018Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje