Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveysasemat valtakunnallisen laatukilpailun finaaliin

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveysasemat valtakunnallisen laatukilpailun finaaliin

Vuoden laatutarina on sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille suunnattu uusi, valtakunnallinen kilpailu, jossa palkitaan organisaation työtyytyväisyyttä tai asiakkaiden ja potilaiden hyvinvointia parantanut teko. Kilpailun raati on valinnut Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (Jyte) kymmenien kilpailuesitysten joukosta viiden finalistin joukkoon. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa, ja se luovutetaan voittajalle elokuussa 2018. Palkinnon myöntää Labquality Oy.

Kilpailun tavoitteena on palkita laadukasta työtä ja antaa näkyvyyttä käytännönläheisille kehitysprojekteille. Jyten kilpailuehdotuksessa kuvataan systemaattista ja tavoitteellista laatutyötä sekä vuodelle 2017 asetettujen laatutavoitteiden saavuttamista. Erityisenä vahvuutena on Jyten laatupankin avulla saatu, poikkeuksellisen kattava mittaustieto hoidon laadusta. Sen avulla voidaan hyvin konkreettisesti todentaa verenohennuslääkittyjen sekä sepelvaltimotautia sairastavien potilaiden hoidossa saavutettu laadun paraneminen.

– Selviytyminen finaaliin tasokkaiden kilpailuehdotusten joukosta on jo itsessään hieno tunnustus Jytessä tehdylle laatutyölle. Kiitos kuuluu jokaiselle työntekijälle, myös Jyten johdolle ja aivan erityisesti jokaiselle terveysasemien laatutyöryhmän jäsenelle, iloitsee Jyten kehittäjälääkäri Aapo Tahkola.
– Hyvin tehty työ palkitsee, tuleepa se kilpailun pääpalkinto sitten kotipesään tai jää tulematta. Yhdessä tekemällä pääsemme jatkossakin hyviin tuloksiin!

Muut finalistit tulevat Keski-Pohjanmaalta, Päijät-Hämeestä, Vaasasta ja Vantaalta. Laatutarinoiden pisteytyksen kriteerejä ovat tuore idea, muutoksen tukeminen, tavoitteellisuus ja mitattavuus, hyvinvoinnin lisääntyminen ja tulosten hyödynnettävyys muualla.

Kilpailun suojelijana ja palkinnon jakajana toimii ministeri, pitkäaikainen kansanedustaja Elisabeth Rehn.

Lisätietoja:
Aapo Tahkola, kehittäjälääkäri, Jyte, p. 014 266 0000 (vaihde), etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Vuoden Laatutarina -kilpailu*
Labqualityn tiedote finalisteista*

18.6.2018Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje