Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kesän suositut opastetut yleisökierrokset tulevat taas - luvassa kiehtovia tarinoita Jyväskylän historiasta ja kaupungin tulevista kehitysaskelista

Kesän suositut opastetut yleisökierrokset tulevat taas - luvassa kiehtovia tarinoita Jyväskylän historiasta ja kaupungin tulevista kehitysaskelista

Jyväskyläläisille ja Jyväskylässä matkaileville suunnattu opastettujen yleisökierrosten sarja käynnistyy jälleen tulevalla viikolla. Kokonaisuus alkaa ti 26.6. Tourujoen tienoon tarinoita -kävelykierroksella ja päättyy ti 7.8. järjestettävään Aalto andante -kävelykierrokseen. Kaikkiaan kesän kattauksesta löytyy 17 opastuskierrosta, joista 14 on kävelykierroksia ja kolme bussikierroksia. Kierrokset toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän matkailuoppaat ry:n ja Jyväskylän seurakunnan kanssa.

Arkkitehtuuria, kaupunkimiljöitä ja merkkihenkilöitä

Kesän 2018 kierrosohjelma tutustuttaa Jyväskylään useasta eri näkökulmasta käsin. Kierroksilla tulevat tutuksi muun muassa kaupungin arvostettu arkkitehtuuriperintö, eri kaupunginosien mielenkiintoiset tarinat, vehreä luonto sekä Jyväskylän tämänhetkiset painopisteet ja tulevat kehityssuunnitelmat.

Vanhan hautausmaan kierroksilla kaupungin historiaa ja merkkihenkilöiden tarinoita esitellään tänä kesänä kahdesta näkökulmasta käsin, Kansankynttilöitä ja kulttuurivaikuttajia -teemalla sekä Tehtailijoita ja kauppiaita -teemalla. Muita kävelykierroksia ovat Tourujoen tienoon tarinat, Aalto andante, Uutta ja Wanhaa Jyväskylää sekä Seminaarinrinteen ja Älylän vehreitä kortteleita.

Bussikierrosten osalta teemoja on kaksi: Alvar Aallon ja muiden Jyväskylän merkittävien suunnittelijoiden arkkitehtuuriin pureutuva Spirito Aalto sekä Jyväskylä liikkeessä -kierros, joka avaa kehittyvän ja kansainvälistyvän kaupungin nykypäivää ja sen uusimpia suunnitelmia.

Liput ja osallistujamäärät

Opastetut yleisökierrokset ovat ilmaisia, mutta kierroksille oikeuttavat liput on noudettava etukäteen Jyväskylä-infon matkailuneuvonnasta, Asemakatu 7 (ei puhelin- tai ryhmävarauksia). Matkailuneuvonta on avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-15. Osa kierroksista on jo loppuun varattuja. Varaustilanteen voi tarkistaa Visit Jyväskylän matkailuneuvonnasta. Lippuja voi kysellä myös oppaalta ennen kierroksen alkua.

Kävelykierroksille mahtuu mukaan 30 henkilöä/kierros ja bussikierroksille 49 henkilöä. Alarajaa osallistujamäärän suhteen ei ole, eli kierrokset toteutetaan osallistujamäärästä ja säästä riippumatta.

Tarkemmat tiedot opastuskierrosten sisällöistä ja ajankohdista löytyvät Visit Jyväskylän verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Anne Yliniemi, Jyväskylän Matkailuoppaat ry, p. 040 702 6647
Visit Jyväskylä/matkailuneuvonta, p. 014 266 0113, matkailu [at] jkl.fi

15.6.2018Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje