Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Juhannusta juhlistetaan monin tavoin Jyväskylän vanhuspalveluissa

Juhannusta juhlistetaan monin tavoin Jyväskylän vanhuspalveluissa

Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujen asumisyksiköissä on paljon erilaisia juhannusperinteitä, joita vaalitaan vuosittain. Perinteet ovat tärkeitä ikäihmisille ja henkilöstö haluaa nähdä vaivaa, jotta asukkaat pääsevät myös nauttimaan keskikesän juhlasta.

Vaajakoskelle taas juhannusmuori ja -vaari

Vaajakoskella Väkkärän palvelutalossa vaalitaan pitkän linjan perinteitä. Väkkärän asukkaiden keskuudesta valitaan juhannuksena aiempien vuosien tapaan juhannusmuori ja -vaari. Valitut kukitetaan ja heitä muistetaan diplomilla.
Juhlaan kuuluu perinteisesti lipun nosto, laulua ja musiikin soittoa sekä juhannusrauhan julistus.

-Juhannusta juhlitaan paistamalla lettuja sekä makkaraa. Kahvit juodaan ulkona sään salliessa asukkaiden ja omaisten kanssa, kertoo palveluesimies Anneli Puskala Väkkärän juhannusherkutteluista.

Tuleva juhannus on Väkkärän palvelutalon viimeinen nykyisissä tiloissa. Väkkärän asukkaat muuttavat vuoden vaihteessa valmistuvaan Sampoharjun ryhmäkotiin Vaajakosken keskustassa.

Keskustassakin on kesäistä

Väinönkadun palvelukeskuksella kaupungin keskustassa on keskeisestä sijainnistaan huolimatta vehreä ja viihtyisä piha-alue, jossa asukkaat voivat nautiskella kesästä. Suomalaisilla on erityinen suhde saunomiseen, eikä suhde katkea vaikka ikää karttuu. Sauna ja juhannus kuuluvat voimakkaasti yhteen. Myös Väinönkadulla asukkaat pääsevät halutessaan juhannussaunaan ja nauttivat saunajuomaa ja grillimakkaraa.

- Vietämme keskiviikkona 21.kesäkuuta jo perinteeksi muodostunutta yhteistä juhannusjuhlaa yhdessä Väinönkadun päiväkeskuksen kanssa. Silloin nautimme Retroruusujen laulusta ja Matti Laukkarisen hanurimusiikista. Talo koristellaan sekä ulkoa että sisältä koivuin ja kukkasin, kertoo palveluesimies Maarit Jolanki talon perinteistä.

Pitkäaikaishoidossa pihapelejä ja jäätelöä

Keljon pitkäaikaishoidon osastoilla on paljon iäkkäitä asukkaita, joille juhannus on myös tärkeä päivä.

-Järjestämme juhannusviikolla juhannusjuhlat pihapelien merkeissä, jäätelöä nautiskellen vanhan lavatanssimusiikin tahdissa. Jos sää vaan sallii, niin olemme ulkona, kertoo osastonhoitaja Mervi Kinnunen.

Lisätietoa: osastonhoitaja Mervi Kinnunen, Keljon osasto 2, puh. 014 266 3837, palveluesimies Maarit Jolanki, Väinönkadun palvelukeskus, puh. 014 266 3809, palveluesimies Anneli Puskala, Väkkärän palvelutalo, puh. 014 266 3862

13.6.2018Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje