Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » i:etusivu:kuukauden tarina:20170213

Digiteko: PIM. Muistathan varatun aikasi?

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet varannut ajan lääkärille, mutta arjen pyörityksessä et muistanut laittaa sitä ylös? Tai että hammaslääkäriaika tuppaa vaan unohtumaan, vaikka se siellä kalenterissa onkin? Tähän on tulossa / tullut ratkaisu.

Ajanvarauksen tekstiviestimuistutus otettiin käyttöön syksyllä 2016. Aluksi palvelua testattiin erikoisvastaanotoilla, sen jälkeen palvelu on laajenutnut tai laaajentumassa suun terveydenhuoltoon, avosairaanhoitoon, kuntoutusvastaanottoon, neuvolaan ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoon.

Asiakas saa tekstiviestitse ilmoituksen varatusta ajanvarausajasta 2 vuorokautta ennen vastaanottoa. Jos ajanvarauksen tarve on muuttunut tai poistunut, asiakkaalle jää aikaa peruuttaa tai siirtää varattu aika ja alkupeärinen aika voidaan antaa sitä tarvitsevalle.

Myös terveydenhuollon näkökulmasta ammattilaisen aika tulee käytettyä eikä turhia ajanvarauksia ole - tai ainakin ne ovat vähentyneet. Aiemmin peruuttamatta jätetyt ajanvaraukset ovat aiheuttaneet lähes miljoonan euron vuosittaiset tappiot terveydenhuollossa.

Selvityspyyntö saattiin Mauri Paajaselta erikoisvastaanotoilta ja esiselvityksen peusteella työryhmä (Harri Hyvönen, Katrianna Rantanen) päätyi esittämään tekstiviestimuistutuksen käyttöönottoa. Palvelu toimii Effica-terveystietojärjestelmn osana ja sen käyttöönotto maksoi noin 16 000 euroa.

Palvelulla on runsaasti käyttömahdollisuuksia perusturvassa ja ainakin Psykososiaaliset palvelut on kiinnostunut sen käyttöönotosta.

Lisätietoja:
Katrianna Rantanen, osastonhoitaja / Projektipäällikkö ODA-hankkeessa
p. 014 266 2028

Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje