Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Prinsessa Ruusunen ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Tuoreutettu versio Prinsessa Ruususesta ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa


Klassikkosatu Prinsessa Ruusunen saa ensi-iltansa lauantaina 21.3. klo 15.00 Jyväskylän kaupunginteatterissa glitterillä kuorrutettuna versiona. Vanhan tutun kansansadun pohjalta tuoreutetun käsikirjoituksen on tehnyt Sakari Hokkanen, joka myös ohjaa esityksen.

– Halusin leikitellä nykypäivän ilmiöillä niin tarinallisesti kuin visuaalisesti, kuitenkin vanhan kunnon kansansadun perinteisiä juonenkäänteitä kunnioittaen, käsikirjoittaja-ohjaaja Hokkanen painottaa. Mukana onkin esimerkiksi manga- ja animetyyliä sekä tämän päivän listahittejä. Perinteikästä hahmogalleriaakin on päivitetty muun muassa lisäämällä kosijakandidaattien joukkoon prinssi Chiik Ensimmäinen. Ennen kaikkea kyseessä on vauhdikas, romanttinen, huumoripitoinen ja sopivan jännittävä satunäytelmä, jota voi suositella kaikille yli 5-vuotiaille katsojille. Prinsessa Ruususen roolissa nähdään Anne-Mari Alaspää, joka valmistuu Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta kuluvan kevään aikana.

Ohjaus ja käsikirjoitus Sakari Hokkanen (vier.), lavastus Karmo Mende, pukusuunnittelu Tuovi Räisänen, koreografia Terhi Kuokkanen (vier.), valo- ja videosuunnittelu Tuukka Toijanniemi, äänisuunnittelu Anna Moriwaki (vier.), ja kampauksien sekä maskeerauksen suunnittelu Minttu Minkkinen.

Prinsessa Ruususena nähdään Anne-Mari Alaspää ja muissa rooleissa Miikka Tuominen, Hannu Lintukoski, Taina Reponen, Piia Mannisenmäki, Jouni Innilä, Hannu Hiltunen, Jorma Böök, Jukka-Pekka Mikkonen, Raisa Vattulainen, Saara Jokiaho, Hanna Liinoja, Jouni Salo ja Maritta Viitamäki.

Lisätietoja:
ohjaaja Sakari Hokkanen, p. 040 521 0641
teatterinjohtaja Kari Arffman, p. 040 703 4735
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p. 014 266 4174, 0503407293


http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/prinsessaruusunen

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki#prinsessaruusunen

17.3.2015Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje