Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kansalaisopiston kurssiesite jaetaan kotitalouksiin 1.–2.8. Jyväskylässä, Luhangassa, Muuramessa ja Uuraisilla

Jyväskylän kansalaisopiston kurssiesite jaetaan kotitalouksiin 1.–2.8. Jyväskylässä, Luhangassa, Muuramessa ja Uuraisilla

Jyväskylän kansalaisopiston lukuvuoden 2018–2019 kurssiesite jaetaan Jyväskylän, Luhangan, Muuramen ja Uuraisten kotitalouksiin keskiviikon ja torstain kuluessa 1.–2.8. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.8. Opintotarjottimella on satoja kursseja, myös uutuuksia: tulevana lukuvuotena Jyväskylän kansalaisopistossa on mahdollista opiskella muun muassa klarinetin- ja saksofoninsoittoa.

Lukuvuoden kurssiesitteen rakennetta on muutettu asiakastoiveiden perusteella siten, että kaikki Korpilahden alueen kurssit löytyvät omana kokonaisuutenaan muiden Jyväskylän kurssien jälkeen.

Jos käy niin ikävästi, että esite jää ilmestymättä, kannattaa puutteellisesta jakelusta antaa palautetta Jyväskylän Jakelut Oy:lle, p. 029 001 0041 tai www.jakelupalaute.fi. Esitettä on jaossa kansalaisopiston neuvonnassa, Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä, Korpilahden ja Tikkakosken asiointipisteissä sekä Luhangan, Muuramen ja Uuraisten kirjastoissa.

Poimintoja syksyn yleisöluennoista

Syksy tuo tullessaan useita kiinnostavia yleisöluentoja, joista tässä muutama nosto: 4.9. tietokirjailija Mikko Porvali luennoi aiheesta ”Sisällissota osana Suomen sotahistoriaa”. 18.9. toimittaja Jenny Lehtinen käsittelee luennollaan painonhallintaa, tervettä suhtautumista ruokaan sekä itsensä hyväksymistä. 23.10. pari- ja perheterapeutti Pekka Puukko tarkastelee mustasukkaisuutta, uskottomuutta ja väkivaltaa pariterapia-ammattilaisen näkökulmasta. Kansalaisopiston yleisöluennoille on vapaa pääsy.

Kurssi-ilmoittautuminen alkaa 20.8. – kertaa ilmoittautumisohjeet etukäteen

Kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.8. kello 16 aineryhmittäin. Kaikille kansalaisopiston kursseille ei voi siis ilmoittautua samana päivänä.

Opintoneuvontaa kannattaa kysyä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista aineryhmien suunnittelijaopettajilta. Kurssien sisältöön, maksuihin, peruutusehtoihin ja mahdollisiin muutoksiin kannattaa perehtyä tarkasti jo ennen ilmoittautumista. Suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti, joten kannattaa valmistautua huolellisesti ja toimia ripeästi. Syyslukukauden opetus alkaa viikolla 36.

Suurin osa opiskelupaikoista varataan internetin kautta osoitteessa www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla. Ilmoittautua voi myös soittamalla kansalaisopiston neuvontaan, p. 014 266 0107 tai käymällä neuvonnassa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs).

Neuvonnan aukioloajat:
ma–to 10–15, pe suljettu
3.9. lähtien ma–to 10–18, pe suljettu

Kipinä-etuudella maksutta kansalaisopiston kurssille

Kipinä on Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelujen etuus työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille. Etuus myönnetään sosiaalisin ja taloudellisin perustein, ja sen myöntävät työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen sosiaaliohjaajat. Etuuden saajat voivat osallistua moniin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin ilmaiseksi tai alennetulla osallistumismaksulla.

Jyväskylän kansalaisopistossa Kipinä-etuudella voi osallistua maksutta vajaaksi jääneelle kurssille. Etu koskee myös opiston lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen ryhmiä. Vapaita kurssi-paikkoja voi tiedustella kansalaisopiston neuvonnasta aikaisintaan kurssin alkamispäivänä, ja ilmoittautua voi ainoastaan neuvonnassa. Maksuttomuus käsittää kurssimaksun, ei materiaali- tai tutkintomaksuja. Etu koskee Jyväskylässä järjestettäviä yleissivistäviä, vähintään lukukauden kestäviä kursseja.


Lisätietoja:
- neuvonta, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 0107
- Sini Louhivuori, rehtori, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 4087, sini.louhivuori[at]jkl.fi
- www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto
- www.facebook.com/JKLkansalaisopisto

25.7.2018Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje